Voorgerechten

Iedere regio in Italië heeft zo haar eigen typische producten op het gebied van vleeswaren. Denk aan de rauwe ham…
Gezellig en verrassend, deze groentenfondue uit Piëmont. Bagna caoda (of bagna caûda) is dialect voor 'warm bad'. De stukjes rauwe…
Bruschetta, geroosterd brood, is van boerenoorsprong en bedoeld om oud brood op te maken. Tegenwoordig wordt de bruschetta vooral gewaardeerd…
Buridda is een klassieke vissoep uit Genua, die nogal wat variaties kent. Behalve onderstaande ingrediënten kun je er (geweekte) stokvis,…
In de wintermaanden zijn de artisjokken volop verkrijgbaar. Vaak worden artisjokken als voorgerecht "sott'olio" geserveerd, met olie en azijn. Dit…
Er bestaan in de Italiaanse keuken verschillende versies van gevulde artisjokken. Dit recept met kruiden komt uit Ligurië. Geschikt als…
Carpaccio werd voor het eerst geserveerd in 1963 in Venetië, in Harry's bar, ten tijde van een tentoonstelling van de…
Heel eenvoudig en zo anders dan de Nederlandse traditionele bereidingswijze voor mosselen. Het gerecht vind je ook wel als "zuppa…
Voor de liefhebbers van peulvruchten is dit een simpel, smaakvol voor- of bijgerecht. Verse bonen verdienen de voorkeur boven gedroogde…
De mooie goudgele bloemen van de mergpompoen, beter bekend als courgette, stelen in dit heerlijke gerecht uit Sicilië de show.…
Voor dit gerecht geldt hetzelfde als voor het de tomatensalade (insalata di pomodori): neem zongerijpte tomaten uit de Zuidelijke landen.…
Voor wie zich eens wil wagen aan iets "exotisch" is het onderstaand recept een leuke kennismaking. Geschikt als voor- of…
Minestrone is die welbekende, heerlijk rijkgevulde groentensoep uit Italië en iedere streek heeft daarvan zo zijn eigen versie. De minestrone…
Mozzarella, een typisch Italiaans jong kaasje, wordt oorspronkelijk van de melk van de buffelkoe gemaakt. De zachte, romige smaak van…
Deze klassieker behoeft geen nadere toelichting. 
Dit eenvoudige gerecht kan als voor-, lunch- of hoofdgerecht geserveerd worden. De meeste tijd van de bereiding zit in het…
Vellutata betekent: fluweelzacht. Om dat te bereiken worden de ingrediënten fijngemalen met de staafmixer of in de blender, of door…
In de bergdalen van de Italiaanse regio Aosta zijn de winters lang en koud. Een warme, voedzame soep gemaakt van…