×
Login
Onthoud mij
Gebruikersnaam vergeten?
Wachtwoord vergeten?
×
Zoeken
Zoek
×
Browse by Category
Voorgerechten
Bijgerechten
Dessert en gebak
Drankjes
Pizza en brood
Brood
Pizza
Hoofdgerechten
Groenten, ei en kaas
Wild en gevogelte
Vlees
Vis
Pasta & risotto
Pasta
Rijst en risotto
info@lekkeritaliaanskoken.nl
Het Italiaanse menu
Woordenlijst
Laatst toegevoegd
Blog
Lekker Italiaans koken
Home
Recepten
Voorgerechten
Pasta & risotto
Pasta
Rijst en risotto
Hoofdgerechten
Groenten, ei en kaas
Wild en gevogelte
Vlees
Vis
Bijgerechten
Dessert en gebak
Drankjes
Pizza en brood
Tips & Trics
Contact
Pizza
Zoeken...
Home
Recepten
Voorgerechten
Pasta & risotto
Hoofdgerechten
Bijgerechten
Dessert en gebak
Drankjes
Pizza en brood
Tips & Trics
Contact
Pizza
Pasta
Bigoli all'anatra (Bigoli met eendensaus)
Bigoli all'anatra of bigoli co' l'arna, zoals het heet in het locale dialect, is een pastagerecht uit de Italiaanse provincie…
Bucatini all'amatriciana
Een klassieker als bucatini all'amatriciana mag op deze site niet ontbreken. Dit pastagerecht, gemaakt met bucatini (een soort dikke, holle…
Gnocchi al Gorgonzola (Noedels met gorgonzola)
Dit noedelgerecht met gorgozola komt uit de streek rondom Milaan. Door de gnocchi of noedels zelf te maken bepaal je…
Insalata di pasta (Pasta salade)
In de zomermaanden is het lekker om een koude of lauwe pastasalade te eten. Er bestaat geen standaardrecept voor de…
Lasagne al forno (Lasagne uit de oven)
Lasagne al forno is in Italië een zondagsgerecht omdat het nogal bewerkelijk is. Als je alles zelf maakt breng je…
Maccheroni alla Norma (Maccheroni met aubergines en tomaat)
Pasta (maccheroni of rigatoni) alla Norma is een beroemd en gekoesterd recept uit de provincie Catanië in Sicilië. Voorwaarde voor…
Maccheroni alla Toranese (met ui en spekblokjes)
Een heel eenvoudig recept, in een kwartier op tafel, en erg lekker. Ingrediënten(voor 4 personen) 2 grote uien in dunne…
Orecchiette alla crudaiola (Orecchiette met rauwe tomaten)
De tomaten in dit pastagerecht uit Puglia worden niet gekookt. Daarom is het belangrijk smaakvolle, zongerijpte tomaten te gebruiken. Helaas…
Pappardelle ai fegatini (Pappardelle met kippenlevertjes)
Pappardelle worden vaak gecombineerd met een vleessaus met een uitgesproken smaak, zoals de pappardelle met wild zwijn. In onderstaand recept een…
Pappardelle al ragù di cinghiale (Pasta met saus van wild zwijn)
In het jachtseizoen staan gerechten met wild en gevogelte op het menu en in Italië hoort wild zwijn daar vanzelfsprekend…
Pasta al burro e salvia (Pasta met boter en salie)
Dit delicate en heel eenvoudige gerecht is er één van die voorbeelden van de Italiaanse keuken waarbij met een minimum…
Pasta al pesto Genovese (Pasta met pesto uit Genua)
Pesto alla Genovese is een saus van verse basilicumblaadjes, geraspte kaas en olijfolie, en pijnboompitjes. Je eet pesto volgens de…
Pasta con sugo di noci (pasta met walnotensaus)
Deze heerlijke, stevige walnotensaus komt uit Ligurië. Daar wordt de saus meestal bij gevulde pasta geserveerd, zoals pansotti of ravioli, maar ook…
Pasta e fagioli (Bonensoep met pasta)
Pasta e fagioli ("pasta en bonen"), een kruidige bonensoep met pasta, is een in heel Italië bekend traditioneel gerecht en…
Penne ai gamberi (Penne met garnalenroomsaus)
Een autentiek recept, gekregen van de eigenaar van een restaurant op de molo (pier) van Lerici. Het gerecht staat na…
Penne all'arrabbiata (Penne met pittige tomantensaus)
Deze pastaschotel met een pittige tomatensaus uit Midden-Italië zul je vaak op het menu in de trattoria's tegenkomen. Ook dit…
Penne alla norcina (Penne met verse worst en room)
Met penne alla norcina maakte ik kennis in Perugia in de regio Umbrië, in het hart van Italië. Niet ver…
Penne con spinaci e gorgonzola (Penne met spinazie en gorgonzola)
Penne met gorgonzola en spinazie levert een mooi contrast op van smaken en kleuren, is eenvoudig te maken en... lekker!…
Pizzoccheri al forno
Pizzoccheri is een pastasoort uit de Noord-Italiaanse bergen, die gemaakt wordt van witte bloem en boekweit, waardoor hij de kleur…
Ravioli di magro al prebuggiun (Ravioli met vulling van wilde kruiden)
De 'eetbare natuur' was eens een bittere noodzaak in armere streken. Toch heeft dat vaak geleid tot ongelooflijk smaakvolle gerechten,…
Sedani con pesce spada (Sedani met zwaardvis)
Sedani lijken op 'penne', maar dan met recht afgesneden kant. Dit gerecht wordt komt uit de Siciliaanse provincie Messina. Zwaardvis…
Spaghetti agli scampi (Spaghetti met langoustines)
Dit heerlijke en gemakkelijk te maken, zomerse gerecht met scampi (langoustines), kan ook bereid worden met grote garnalen. Op de…
Spaghetti al pomodoro crudo (Spaghetti met rauwe tomaten )
Smaakvolle, zongerijpte tomaten, verse basilicum en olijfolie van goede kwaliteit zijn de basis van deze heerlijke, zomerse pastaschotel. Ingrediënten(voor 4 personen) 300…
Spaghetti all'aglio e olio (Spaghetti met knoflook en olie)
Dit in heel Italië bekende gerecht heeft zijn oosrpong in de regio Abbruzzo. De olijfolie is hierin een smaakbepalend ingrediënt…
Spaghetti alla carbonara (Spaghetti met ei en spekblokjes)
Van dit gerecht uit de Romeinse keuken bestaan vele variaties, vaak met room, boter, besciamelsaus, of knoflook. De geboren en…
Spaghetti alla puttanesca (Spaghetti met olijven, ansjovis en kappertjes)
Spaghetti alla puttanesca is een erg smaalvol gerecht dat je vindt in de Romeinse en Napolitaanse keuken. Het recept dat…
Spaghetti cacio e pepe (Spaghetti met pecorino en peper)
In Rome en Napels vind je Spaghetti con cacio e pepe op het menu. De naam cacio verwijst naar caciocavallo, een…
Spaghetti con zucchine (Pasta met courgettes)
Courgettes kun je met meerdere pastasoorten combineren, zoals farfalle (vlinders), penne of spaghetti. Voor farfalle of penne snij je de…
Spaghetti con le vongole (Spaghetti met schelpen)
Dit eenvoudige gerecht, waarin de Mediterrane keuken helemaal tot zijn recht komt, staat in bijna ieder restaurant in Italië op…
Spaghetti con pesce e pomodoro (Spaghetti met saus van vis en tomaten)
Heb je wat gare vis over van een vorige maaltijd (bijvoorbeeld van vis in folie of de Mediterrane visschotel) en…
Start
Vorige
1
2
Volgende
Einde
Pagina 1 van 2
Recepten
Voorgerechten
Pasta & risotto
Pasta
Rijst en risotto
Hoofdgerechten
Groenten, ei en kaas
Wild en gevogelte
Vlees
Vis
Bijgerechten
Dessert en gebak
Drankjes
Pizza en brood
U bevindt zich hier:
Start
Recepten
Pasta & risotto
Pasta