Polpette di pesce (Visballetjes)

Polpette di pesce (Visballetjes)

Polpette di pesce, visballetjes zijn lekker als borrelhapje of als voorgerecht.

Ingrediënten

(voor 4-6 personen, ca. 30 stuks)

  • 500 g kabeljauwfilet of andere visfilet zonder graat
  • 80 g broodkruim
  • 1 klein bosje peterselie, fijngehakt
  • tijm
  • 1 teen knoflook
  • 2 eieren
  • zout en peper
  • 50 g geraspte Parmzaanse kaas
  • bloem om te paneren
  • arachideolie of zonnebloemolie om in te fritturen.

Bereidingswijze

Maal het broodkruim fijn in een keukenmachine en doe het over in een kom.
Snij de visfilet in stukken en maal deze ook fijn in de keukenmachine. Doe de vis bij het broodkruim in de kom.
Voeg de eieren, knoflook uit de knijper, Parmezaanse kaas, tijm en peterselie, en zout en peper naar smaak toe en meng alles goed dooreen. 
Vorm kleine balletjes van ongeveer 30 g, en rol ze door de bloem.
Bak een stuk of 5 visballetjes per keer in de hete olie, tot ze lichtbruin kleuren. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer warm of lauw.

Buon appetito.

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme