Asperges met Italiaanse rauwe ham (prosciuto crudo) , Grano Padano en bladerdeeg vormen een heerlijk voorgerecht of licht lunchgerecht met Italiaanse ingrediënten, die in harmonie zijn met de smaak van de asperges. Dit is echt smullen.
Ingrediënten(voor 4 personen)
- 8 middelgrote asperges
- 8 plakken Italiaanse rauwe ham (prosciutto crudo)
- 1 ei, losgeklopt
- 250 g bladerdeeg (kant en klaar)
- 50 g Grana Padano, grof geraspt
Bereidingswijze
Schil de asperges en kook ze 8-10 minuten met wat zout. Ze moeten nog krokant zijn. Giet af en laat de asperges uitlekken.
Spreid het bladerdeeg uit. Snij er reepjes van, van ca. 3 cm breed.
Bestrooi de plakken rauwe ham met wat Grana Padano.
Leg nu een asperge schuin op een plakje rauwe ham en rol het op.
Rol vervolgens de asperge met de rauwe ham spiraalsgewijs op met een reep van het deeg.
Bestrijk de ingerolde asperges met het losgekopte ei.
Leg de asperges naast elkaar op een bakplaat bedekt met ovenpapier en bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. totdat het deeg gaar is.
Serveer onmiddelijk.
Buon appetito!