Vlees

Lamsvlees is zacht, smakelijk, delicaat en voedzaam. Traditioneel wordt het geserveerd met het Paasfeest, maar het is zeker aan te…
Brasato betekent 'gestoofd'. Brasato is dan ook een stoofschotel van rundvlees, dat gemarineerd en gestoofd wordt in rode wijn. Het…
Carpaccio werd voor het eerst geserveerd in 1963 in Venetië, in Harry's bar, ten tijde van een tentoonstelling van de…
Op feestdagen of bij bijzondere gelegenheden komt in Genua cima op tafel, gevulde kalfsborst. De vulling bestaat uit eieren met…
Lamsbout wordt gegeten met het Paasfeest.
Falsomagro, ook farsumagru of fassumauru genoemd, is een feestelijke kalfsrollade uit de Siciliaanse keuken, gevuld met gehakt, caciocavallo, gekookte eieren, kruiden en…
In de Italiaanse keuken neemt orgaanvlees geen prominente plaats in, uitzonderingen daar gelaten. Het hiernavolgende gerecht met kalfslever en ui…
Vers, kwalitatief goed, bij voorkeur biologisch vlees behoeft geen marinade of sausjes die de smaak van het vlees overheersen of…
Kalfsschenkel op z'n Milanees. Volgens de tradietie wordt ossobuco geserveerd in met risotto milanese (saffraanrisotto)
Net als bij ons bestaat er in Italië geen standaardrecept voor het bereiden van gehaktballen. Ingrediënten die niet mogen ontbreken…
Uit Friulië komt dit gerecht van verse varkensworstjes in witte wijn gestoofd. 
Linzen breenge geluk en voorspoed. Daarom worden ze op nieuwjaarsdag gegeten. De linzen uit Castelluccio in Umbrië worden beschouwd als de lekkerste…
Saltimbocca (letterlijke vertaling: spring-in-de-mond) komt uit Rome, maar het gerecht is al sinds het einde van de 19e eeuw ook…
Spezzatino is de Italiaanse versie van stoofvlees. Het kan op allerlei manieren klaargemaakt worden, met rund-, kalfs-, varkens-, of kippevlees,…
Een heerlijk gerecht dat koud of lauw wordt geserveerd, en daarom bij uitstek geschikt is voor de zomermaanden of voor…
Ook al is de winter al lang niet meer dé slachttijd, in december zie je in de vitrines van de…