Minestrone is die welbekende, smakelijke, rijkgevulde groentensoep uit Italië. De minestrone uit Genua onderscheidt zich van de andere mistestrones door de pesto die aan de soep wordt toegevoegd.
Serveer de minetrone als stevig voorgerecht of als lunchgerecht, met wat brood.
Ingredienten (voor 6 personen)
- 100 g gedroogde barlotti-, of bruine bonen
- 50 g boter
- 1 grote ui, fijngehakt
- 1 teen knoflook
- 100 g pancetta in blokjes
- 2 stengels bleekselderij, in plakjes
- 2 worteltjes in dunne plakjes
- 15 g verse peterselie
- 5 salieblaadjes
- 3 aardappelen, geschild, in stukken.
- 400 g tomatenpulp of geconserveerde tomaten
- 8 blaadjes basilicum
- 1 l groentenbouillon
- 200 g zelfgemaakte pesto
- 2 courgettes
- 100 g erwtjes
- 100 g sperzieboontjes in stukken
- 1/4 spitskool in repen
- 150 g kleine pasta zoals ditalini
- geraspte Parmezaanze kaas
- Zout en peper
Bereidingswijze
Week de berlottibonen gedurende een nacht in koud water. Giet en spoel ze af.
Verhit de boter in een grote pan en maak een soffritto door de uien, knoflook, blokjes spek gedurende 10 minuten zacht te fruiten samen met de worteltjes en bleekselerie, de fijngehakte peterselie en de salieblaadjes.
Voeg de aardappelen, de tomatenpulp en de groentebouillon toe met de blaadjes basilicum en de berlottibonen.
Maak op smaak met peper en breng aan de kook. Laat dit ca. 2 uur zachtjes koken.
Maak ondertussen de pesto volgens dit recept.
Doe de erwtjes, de in stukjes gesneden courgettes, de sperzieboontjes, de kool en de pasta in de soep, breng aan de kook en laat het geheel nog 15 minuten koken.
Serveer de minestrone op met een schepje pesto en parmezaanse kaas naar smaak.
Buon appetito!