Voor de liefhebbers van peulvruchten is dit een gezond, simpel en smaakvol voor- of bijgerecht. Verse bonen verdienen de voorkeur boven gedroogde bonen of uit blik. Kook de bonen met weinig of geen zout om te voorkomen dat ze melig worden.
Ingrediënten
(voor 4 personen)
- 300-400 g gekookte witte bonen (reuzenbonen)
- 2 eetl olijfolie
- 1 klein teentje knoflook
- balsamicoazijn
- zout
naar smaak:
- verse muntblaadjes
- gemalen rode peper
- geraspte pecorino
eventueel:
- wat blaadjes rucola of stevige sla
Bereidingswijze
Fruit de knoflook en de bonen in de olie in een koekepan. Maak op smaak met wat zout en vers gemalen rode peper.
Verdeel de bonen (eventueel op een bedje van sla of rucola) over de borden en giet er de resterende olie overheen.
Strooi er naar smaak wat geraspte pecorino, fijngehakte munt over en besprenkel met balsamico-azijn.
Dit voorgerecht kan zowel warm, lauw als koud geserveerd worden. De munt kan vervangen worden door verse basilicum of peterselie.
Buon appetito.