Vis

Vis drogen aan de lucht (stokvis) of zouten en drogen (bakkeljauw) waren eeuwenlang de enige manieren om vis voor langere…
Buridda is een heerlijke, klassieke vissoep uit Genua, die nogal wat variaties kent. Behalve onderstaande ingrediënten kun je er (geweekte) stokvis of…
Iedereen kent wel de  calamaro (pijlinktvis) als de in ringetjes gesneden, gepaneerde en gefrituurde crocante inktvis, meestal bekend onder de…
Heel eenvoudig en zo anders dan de Nederlandse traditionele bereidingswijze voor mosselen. Het gerecht vind je ook wel als "zuppa…
Voor wie zich eens wil wagen aan iets "exotisch" is het onderstaand recept een leuke kennismaking. Te genieten als voorgerecht…
Behalve heek (nasello) kunnen ook andere soorten zeevisfilet gebruikt worden (zoals kabeljauw, brasem of schelvis). Een smaakvol gerecht met olijven…
Voor dit gerecht kunnen diverse soorten zeevisfilet met stevig visvlees gebruikt worden (heek, kabeljauw, brasem, schelvis). Gemakkelijk te bereiden en…
Zwaardvis wordt vooral rondom Sicilië en Zuid-Italië gevangen en is daarom een vertrouwd onderdeel op het menu in de zuidelijke…
In Italië rijzen de bergen vaak bijna direct uit de zee op. Het thema 'monti e mare' (bergen en zee)…
Dit eenvoudige gerecht kan als voor-, lunch- of hoofdgerecht geserveerd worden. De meeste tijd van de bereiding zit in het…
Dit gerecht uit de Zuid-Italiaanse regio Campania dankt zijn heerlijke smaak aan de toepassing van verse kruiden en zongerijpte tomaten.…
Seppie in zimino is een gerecht uit de Ligurische keuken. De term 'in zimino' (of 'all'inzimino') zou uit het Arabisch…
Hoewel stokvis uit Noord-Europa komt, maakt hij al eeuwenlang onderdeel uit van de Italiaanse keuken. Hier volgt een van de meest bekende…
Hoewel zeevis op het Italiaanse menu de boventoon voert, heeft ook riviervis een belangrijke plaats in de culinaire traditie. Hier…