Dessert en gebak

Affogato al caffè of gelato affogato al caffè, betekent letterlijk: (ijs) ondergedompeld in koffie. Een bolletje ijs wordt overgoten met…
Amarene, zure kersen of morellen, zijn misschien niet zo lekker om zo uit de hand te eten, maar ingemaakt met…
Deze superlekkere cannoli behoren tot de toppers van de klassieke, regionale keuken van Sicilië. De bereiding is niet bijzonder moeilijk,…
Deze krokante koekjes uit de Toscaanse stad Prato zijn wereldberoemd en erg gemakkelijk te bereiden. Ingrediënten(voor 4 personen) 100 g…
De cassata is een klassieke Siciliaanse taart, van Arabische oorsprong, die eigenlijk bij het Paasfeest hoort, maar tegenwoordig bij veel…
Gemakkelijk te bereiden chocolade-ijs in de traditie van de Italiaanse ijsmakerij. Ingrediënten(voor 4-6 personen) 4 eidooiers 100 g fijne suiker…
Heerlijk fris citroenijs in de traditie van de Italiaanse ijsmakerij Ingrediënten(voor 4 personen) 4 eidooiers 150 g fijne suiker 4…
Gelato alla panna is eenvoudig, heerlijk roomijs. Ingrediënten(voor 4 personen) 2½ dl melk 2½ dl room 4 eidooiers 120 g…
Echt Italiaans ijs maken is niet zo moeilijk. Met dit recept maak je snel en eenvoudig heerlijk Italiaans aardbeienijs. Ingrediënten(voor…
Wilde bosbessen zijn niet alleen gezond, maar ook heerlijk ingemaaktt met siroop. Lekker bij roomijs of panna cotta. Ingrediënten(voor 2 potten van…
Panna cotta betekent letterlijk: gekookte room. En daarmee is eigenlijk alles gezegd. Panna cotta is niet meer dan room die…
Tiramisù betekent "trek me op" of "beur me op". Het is een stevig dessert op basis met geklopte eieren, mascarpone en lange…
Zabaione is een eeuwenoud, luchtig, Italiaans toetje op basis van geklopte eidooiers en marsala. De marsala kan vervangen worden door…