Penne con spinaci e gorgonzola (Penne met spinazie en gorgonzola)

Insalata di pasta (Salade met pasta)

In de zomermaanden is het lekker om een koude of lauwe pastasalade te eten. Er bestaat geen standaardrecept voor de pastasalade. In de supermarkt in Italië zijn kant-en-klaar potjes te koop die je alleen maar hoeft te vermengen met de pasta, maar eerlijk gezegd vind ik die niet echt smakelijk. Onderstaand vind je mijn persoonlijke versie.

Ingrediënten(voor 4 personen)

  • 1 komkommer
  • 1 kleine ui
  • ½ teentje knoflook
  • 1 paprika
  • 100 gr ontpitte zwarte olijven
  • 200 gr gekookte erwtjes of sperzieboontjes (in kleine stukjes)
  • 200 gr kerstomaten
  • eventueel 100 gr gekookte ham of rookworst in blokjes
  • 1 blikje tonijn
  • 10 blaadjes basilicum
  • zout
  • olijfolie
  • 300 gr  pasta, zoals farfalle (vlindertjes) of conchiglie (schelpjes)

Bereidingswijze

Breng water aan de kook met grof zout.
Doe de pasta in het water. Raadpleeg de kooktijd van de pasta en tel vanaf het moment dat het water weer kookt.
Giet de pasta als hij beetgaar is in een vergiet en laat hem afkoelen.

Hak ondertussen de ui fijn, ontdoe de paprika van zijn zaadjes en zaadlijsten. Schil de komkommer. Snij de paprika, de komkommer en de olijven in stukjes en de kerstomaatjes in vieren en doe alles bij elkaar in een grote kom.
Voeg de erwtjes, de blokjes gekookte ham of rookworst, de tonijn, en de fijngesneden basilicum toe. Doe er het uitgeperste teentje knoflook bij. Maak op smaak met olijfolie en zout.

Roer de pasta onder de groenten, laat het geheel nog vijf minuutjes op smaak komen en serveer. De salade kan heel goed lauw opgediend worden.

Buon appetito.

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme