Pappardelle worden vaak gecombineerd met een vleessaus met een uitgesproken smaak, zoals de pappardelle met wild zwijn. In onderstaand recept een saus met kippenlevertjes, waarin de smaak van lever zeker niet overheerst. Eenvoudig en erg smaakvol.
Ingrediënten(voor 4 personen)
- 1 kleine ui
- 1 stengel bleekselderie
- 1 wortel
- 50 gr boter
- wat olijfolie
- 300 gr tomatenpulp, of verse tomaten, ontveld en fijngehakt
- 1 scheut droge marsala of witte wijn
- peper en zout naar smaak
- 300 g kippenlevers
- geraspte Parmezaanse kaas
- 300 - 400 gr pappardelle (eventueel zelfgemaakt)
Bereidingswijze
Hak het uitje, de wortel en de bleekselderij fijn.
Fruit de groente in de helft van de boter en een scheutje olijfolie.
Voeg de fijngesneden kippenlevertjes toe en de marsala of witte wijn, maak op smaak met peper en zout, en laat alles een paar minuutjes zachtjes koken.
Doe de tomaten erbij en laat 15 minuten op een zacht pitje garen.
Breng ondertussen voldoende water met grof zout aan de kook.
Kook de pappardelle volgens de bereidingstijd beetgaar en giet ze af.
Meng de pasta met de saus en de overgebleven boter, en strooi er naar smaak wat geraspte Parmezaanse kaas over.
Buon appetito.