Pappardelle ai fegatini

Pappardelle ai fegatini (Pappardelle met kippenlevertjes)

Pappardelle worden vaak gecombineerd met een vleessaus met een uitgesproken smaak, zoals de pappardelle met wild zwijn. In onderstaand recept een saus met kippenlevertjes, waarin de smaak van lever zeker niet overheerst. Eenvoudig en erg smaakvol.

Ingrediënten(voor 4 personen)

Bereidingswijze

Hak het uitje, de wortel en de bleekselderij fijn.
Fruit de groente in de helft van de boter en een scheutje olijfolie. 
Voeg de fijngesneden kippenlevertjes toe en de marsala of witte wijn, maak op smaak met peper en zout, en laat alles een paar minuutjes zachtjes koken.
Doe de tomaten erbij en laat 15 minuten op een zacht pitje garen.
Breng ondertussen voldoende water met grof zout aan de kook.
Kook de pappardelle volgens de bereidingstijd beetgaar en giet ze af.
Meng de pasta met de saus en de overgebleven boter, en strooi er naar smaak wat geraspte Parmezaanse kaas over.

Buon appetito.

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme