Penne con spinaci e gorgonzola (Penne met spinazie en gorgonzola)

Penne ai gamberi (Penne met granalenroomsaus)

Een autentiek recept, gekregen van de eigenaar van een restaurant op de pier van Lerici. Het gerecht stond na twintig jaar nog steeds op het menu van het restaurant. Dat zegt genoeg.

Ingrediënten(voor 4 personen)

  • 250 g grote ongekookte, gepelde garnalen
  • 400 g tomaten, ontveld en in blokjes gesneden of 400 g tomatenpulp
  • 1 dl slag- of kookroom
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • verse peterselie, gehakt
  • zout en peper
  • 1 half spaans pepertje (peperoncino)
  • 400 gr penne of mezzepenne rigate

Bereidingswijze

Breng water aan de kook met grof zout.
Doe de penne in het kokende water. Raadpleeg de kooktijd van de penne en tel vanaf het moment dat het water weer kookt.
Verhit in een grote bakpan of wok met antiaanbaklaag de olijfolie. 
Voeg de tomaten toe, breng op smaak met peper en zout, en fruit al roerende 3-4 minuten op een zacht vuurtje.
Doe de geperste knoflook erbij en laat deze nog even meetrekken.
Snij ondertussen de garnalen, indien nodig, in blokjes en voeg ze aan de tomaten toe.
Laat ze 2-3 minuten op een zacht pitje meekoken in de tomatensaus.
Doe de room erbij, breng op temperatuur en maak op smaak met de rode peper en zout.
Mocht de pasta nog niet gaar zijn, neem de garnalensaus dan van het vuur, anders worden de garnalen te droog.
Giet de pasta af en meng hem door de saus.
Strooi er de fijngehakte peterselie over en serveer onmiddelijk.

Buon appetito.

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme