Een heel eenvoudig recept, in een kwartier op tafel, en erg lekker.
Ingrediënten(voor 4 personen)
- 2 grote uien in dunne ringen
- 200 gr blokjes ontbijtspek
- geraspte pecorino
- 1 half rood pepertje of versgemalen zwarte peper
- 1 eetl olijfolie
- zout
- 400 gr maccheroni of rigatoni of schelpen
Bereidingswijze
Breng water aan de kook met grof zout.
Doe de maccheroni in het kokende water. Raadpleeg de kooktijd van de pasta en tel vanaf het moment dat het water weer kookt.
Verhit in een grote bakpan of wok met antiaanbaklaag de olie met daarin de blokjes spek en bak een paar minuutjes op een zacht vuurtje.
Voeg de uienringen toe en laat ze zachtjes fruiten tot ze glazig zijn.
Giet de maccheroni af en doe ze bij de uien en spekblokjes. Meng er het fijngemalen rood pepertje door of wat versgemalen zwarte peper.
Meng goed en serveer onmiddellijk.
Strooi er wat geraspte pecorino over naar smaak.
Buon appetito.