Gnocchi alla gorgonzola

Gnocchi alla Sorrentina (Noedels alla Sorrentina)

Uit de regio Campana komt dit traditionele gerecht van gnocchi met tomaten, mozzarella en verse basilicum. Een heerlijke en eenvoudige schotel, die in een wip op tafel staat.
In plaats van de gnocchi zelf te maken, zoals in onderstaand recept, kun je ook uitgaan van 800 g verse, kant en klare gnocchi.

Ingrediënten(voor 4 personen)

Bereidingswijze

Voor de gnocchi:
Kook de aardappelen in hun schil gaar, ontvel ze als ze nog warm zijn en prak ze fijn of haal ze door een aardappelzeef.
Doe de bloem en de eieren bij de aardappelen en meng het geheel tot er een homogene pasta ontstaat.
Rol van de aardappelpasta duimdikke rolletjes op een met bloem bestoven werkblad. Snij de rolletjes in stukje van circa 3 cm.
Vervolgens:
Snij de mozzarella in stukjes en laat ze uitlekken in een zeef.
Verhit de olie in een pan en fruit het teentje knoflook tot het begint te kleuren. Neem het uit de olie.
Doe de passata  bij de olie, voeg de basilicum en zout en peper toe en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
Breng ondertussen water met zout aan de kook en doe de noedels in het kokende water. Schep ze er met een schuimspaan uit zodra ze gaan drijven en laat ze uitlekken.
Voeg de noedels bij de tomatensaus en doe het geheel over in een ovenschaal.
Verdeel de stukjes mozzarella over de gnocchi, strooi er wat Parmezaanse kaas over.
Zet de schotel even onder de grill tot de kaas gesmolten is, of 5-8 minuten in een voorverwarmde oven op 220 °C.
Strooi er nog wat versgemalen peper over en serveer.

Buon appetito.

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme