Bij 'Barbeque' denkt men meestal aan grote hoeveelheden vlees in dikke oranje marinades. Maar vis op de barbeque is zo eenvoudig en lekker!
Met verse kruiden komt de smaak van de dorade helemaal tot zijn recht.
Ingrediënten
(voor 4 personen)
- 2-4 dorades
- 3 eetlepels olijfolie
- enkele takjes verse peterselie
- takjes rozemarijn (voor iedere vis één)
- enkele takjes tijm
- laurierblaadjes (voor iedere vis één)
- 2 citroenen
- 1 teentje knoflook
- zout en peper
- versgemalen peper
Bereidingswijze
De vissen moet goed schoongemaakt zijn, ontdaan van de ingewanden en vinnen.
Meng de olijfolie met 2 eetlepels citroensap in een kommetje. Voeg zout toe naar smaak.
Hak de knoflook fijn en doe deze bij de olijfolie.
Bestrooi de dorades van binnen en van buiten met zout en peper.
Bestrijk ze met de olijfolie, ook weer van binnen en van buiten.
Vul de buik van de visssen met de verse kruiden en 1 dun plakje citroen dat je in tweeën snijdt.
Wikkel de vissen in plasticfolie en laat ze tenminste een half uur marineren in de koelkast.
Bak de vissen zo'n 15-20 minuten op de hete grill.
Buon appetito.