Zeebarbeel of (rode) mul is een erg smaakvolle vissoort uit de Middellandse zee, die ieder gerecht door zijn rozerode kleur een prachtige aanblik geeft. Hij is doorgaans bij ons in de zomer goed te verkrijgen bij de vishandel. In dit gerecht wordt de vis bereid 'in guazzetto'. Daarmee wordt een dunne saus bedoeld, meestal met tomaten, zoals in dit recept (op de foto: rode zeebaars)
Ingrediënten
(voor 4 personen)
- 600 g filet van rode mul of zeebarbeel
- 8 blaadjes verse basilicum, fijngesneden
- 1 sjalotje, fijngehakt
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 300 g rijpe, smaakvolle tomaten
- 4 eetlepels olijfolie
- zout
- vers gemalen peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200° C.
Ontdoe de tomaten van hun velletje door ze kort in kokend water te leggen. Dan is het velletje gemakkelijk te verwijderen.
Snij de tomaten in stukken, doe er de basilicum bij en maal ze fijn met de staafmixer of in een keukenmachine.
Voeg een 2 eetlepels olijfolie toe, de fijngeknepen knoflook en wat zout naar smaak.
Giet de rest van de olie in een platte ovenschaal.
Let hierop het fijngehakte sjalotje en daarop de visvilets.
Giet de tomatensaus over de vis.
Zet de schaal ongeveer 10 minuten (afhankelijk van de grootte van de filets) in de oven.
Verdeel de vis met de saus over de borden en strooi er wat vergemalen peper over naar smaak.
Buon appetito.
Tip: serveer de vis met stevig wit brood, zoals ciabatta, om in de saus te dopen.