Triglia in guazzetto (mul of zeebarbeel in saus)

Triglia in guazzetto (mul of zeebarbeel in saus)

Zeebarbeel of (rode) mul is een erg smaakvolle vissoort, die ieder gerecht door zijn rozerode kleur een prachtige aanblik geeft. Hij is doorgaans bij ons in de zomer goed te verkrijgen bij de vishandel. In dit gerecht wordt de vis bereid 'in guazzetto'. Met 'guazzetto' wordt een (dunne) saus bedoeld.

Ingrediënten

(voor 4 personen)

  • 600 g filet van rode mul of zeebarbeel
  • 8 blaadjes verse basilicum, fijngesneden
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 300 g rijpe, smaakvolle tomaten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout 
  • vers gemalen peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200° C.
Ontdoe de tomaten van hun velletje door ze kort in kokend water te leggen. Dan is het velletje gemakkelijk te verwijderen.
Snij 100 g van de tomaten in kleine stukjes, wrijf de rest door een groentemolen.
Doe de stukjes tomaten en de fijngewreven tomaten in een pannetje en voeg basilicum, 2 eetlepels olie en wat zout  naar smaak toe.
Giet de rest van de olie in een platte ovenschaal.
Let hierop het fijngehakte sjalotje en daarop de visvilets, de knoflook en giet er vervolgens de tomatensaus over.
Zet de schaal ongeveer 10 minuten (afhankelijk van de grootte van de filets) in de oven.
Verdeel de vis met de saus over de borden en strooi er wat vergemalen peper over naar smaak.

Buon appetito.

Tip: serveer de vis met stevig wit brood, zoals ciabatta, om in de saus te dopen.

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme