Voor dit gerecht kunnen behalve heek (nasello) ook andere soorten zeevis gebruikt worden (zoals kabeljauw, schelvis, zeebaars, dorade). Een smaakvol gerecht met olijven en kappertjes.
Ingrediënten
(voor 4 personen)
- 800 g zeevisfilet of 4 schoongemaakte, hele vissen
- 50 g ontpitte groene olijven
- 2 eetl. kappertjes
- 1 citroen
- olijfolie
- zout en peper
- verse peterselie fijngehakt
Bereidingswijze
Hak de groene olijven in kleine stukjes. Spoel de kappertjes af in een zeef onder de kraan en laat ze uitlekken.
Bestrijk vier vellen aluminiumfolie met olie en verdeel er de fijngehakte olijven over. Leg hierop de vis.
Besprenkel de vis met olijfolie en strooi er naar smaak peper en zout en de fijngehakte peterselie over. Leg er 2-3 dunne plakjes citroen bovenop en als je hele vis gebruikt ook wat plakejs in de buikholte.
Verdeel er de kappertjes over.
Vouw de aluminiumfolie dicht.
Bak 15-30 minuten in de oven op 200°C (de duur is afhankelijk van de dikte van de visfilet of vis).
Buon appetito.