Sarde grigliate

Sarde grigliate

Gegrilde sardines kun je serveren als voor-, lunch- of hoofdgerecht. Je zult sardines bij ons niet zo gemakkelijk vinden, maar bij de horeca-groothandels vindt je ze bij de diepvriesprodukten. De meeste tijd van de bereiding gaat meestal zitten in het schoonmaken van de vis. 

Ingrediënten

(voor 4 personen)

  • 4-12 middelgrote sardines
  • verse peterselie
  • citroensap
  • olijfolie
  • rucola of veldsla

Bereidingswijze

Verwijder de kop van de sardines en snij ze aan de onderkant overlangs open om de ingewanden te verwijderen. Was de vissen goed schoon onder de kraan en verwijder de schubben. Snij de vinnen eraf, ontdoe het visje met een scherp mesje of schaartje van de graat en klap het open.

Was en droog de sla of rucola en leg een klein bedje op ieders bord. Snij de peterselie fijn.

De sardines kunnen gegrild worden onder de gril in de oven, in de grilpan of op de barbeque, natuurlijk.
Bestrooi de sardines met wat zout en bestrijk ze met olie. Gril ze 2 minuten aan iedere zijde. Leg ze op het slabedje. Giet er nog een beetje olie en citroensap naar smaak over en bestrooi met peterselie.

Buon appetito.

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme