Zeebaars is een erg smaakvolle vis, die heel geschikt is om te grillen op de BBQ. Door de vis te marineren in olijfolie met verse kruiden verkrijg je uitzonderlijk lekkere smaak.
Ingrediënten
(voor 4 personen)
- 2-4 zeebaarzen
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- verse peterselie
- 1 takje rozemarijn
- enkele takjes tijm
- 1 teentje knoflook
- zout en peper
- versgemalen peper
Bereidingswijze
De vissen moet goed schoongemaakt zijn, ontdaan van de ingewanden en vinnen.
Maak een kruidenmarinade op de volgende manier:
Meng de olijfolie met het citroensap in een kommetje. Voeg zout toe naar smaak.
Hak de knoflook samen met de peterselie fijn en doe dit bij de olijfolie.
Snij nu de overige kruiden fijn en voeg ze ook toe aan de marinade.
Bestrooi de zeebaars van binnen en van buiten met zout en peper.
Bestrijk ze met de marinade, ook weer van binnen en van buiten.
Wikkel de vissen in plasticfolie en laat ze tenminste een half uur marineren in de koelkast.
Bak de vissen zo'n 15 minuten op de hete grill.
Buon appetito.
Tip: is er geen viswinkel in de buurt die hele zeebaarzen heeft, dan kun je overwegen zeebaarsfilets te gebruiken. Leg dan de kruiden tussen twee filets en rooster de vis in een visklem voor de barbeque.