Hoewel zeevis op het Italiaanse menu de boventoon voert, heeft ook riviervis een belangrijke plaats in de culinaire traditie. Hier volgt een heerlijk voorbeeld daarvan met forel, gevuld met verse kruiden.
Ingrediënten
(voor 4 personen)
- 4 forellen van ca. 250 g elk
voor de vulling:
- 8 eetl. paneermeel
- verse salie
- verse peterselie
- verse rozemarijn
- verse majoraan (of andere kruiden naar smaak)
- 1 klein teentje knoflook
- zout
- versgemalen peper
- olijfolie
om mee te bestrijken:
- enkele eetl. olie met citroensap (verhouding 2 op 1)
- zout en peper
Bereidingswijze
De vis moet goed schoongemaakt zijn, ontdaan van ingewanden.
Meng het paneermeel met de kruiden, de geperste knoflook en peper en zout naar smaak. Voeg er olijfolie aan toe totdat een zacht mengsel ontstaat. Vul de buikholte van de forellen met het kruidenmengsel
Meng wat olie met citroensap, peper en zout en bestrijk hiermee de buitenkant van de forellen. Leg de vis in een grillrooster en grill de forellen 10 tot 14 minuten, afhankelijk van de dikte. Draai halverwege de grilltijd de forellen om en bestrijk daarbij ze nogmaals met wat olie met citroensap.
Buon appetito.