Kalfsschenkel op z'n Milanees. Volgens de traditie wordt ossobuco geserveerd met risotto milanese (saffraanrisotto)
Ingrediënten
(voor 4 personen)
- 4-8 kalfsschenkels van 3-4 cm dik
- enkele eetlepels bloem
- zout en peper
- ½ dl olijfolie
- 50 g boter
- 1 mespuntje kaneel
- 1 mespuntje piment of nootmuskaat
- enkele laurier- of citroenblaadjes
- 2½ dl droge witte wijn
- 1 teentje knoflook
- de rasp van 1 citroen
- verse peterselie
Bereidingswijze
Meng de bloem met peper en zout en wrijf er de kalfsschenkels mee in.
Verhit in een grote braadpan (de kalfsschenkels moeten er in één laag inpassen) de olijfolie en de boter.
Bak de schenkels in 10 minuten aan weerszijde bruin.
Voeg de wijn, de laurier-, of citroenblaadjes en de specerijen toe, eventueel nog wat zout en peper naar smaak, doe de deksel op de pan en laat het vlees zachtjes sudderen.
Voeg na een kwartiertje 1-2 dl water toe. Doe de deksel weer op de pan en stoof de kalfsschenkels in ongeveer 45 minuten tot 1½ uur gaar.
Neem de kalfsschenkels uit pan, verwijder de laurier-, of citroenblaadjes.
Maak ondertussen de gremolata door de rasp van de citroen, de fijngehakte peterselie en de knoflook te vermengen.
Verhit het stoofvocht in de braadpan en laat het indien nodig wat indikken. Roer er de gremolata doorheen, doe het vlees weer terug in de saus en verwarm het vlees.
Serveer met schijfjes of partjes citroen.
Buon appetito.