Conserva di basilico (Basilicum op olie bewaren)

Conserva di basilico (Basilicum op olie bewaren)

Basilicum is een belangrijk kruid in Ligurië. Denk aan de Pesto genovese. Het is daarom niet vreemd dat deze tip mij aan de hand werd gedaan door vriendin Patrizia uit Ligurië.
Heb je een overvloedige basilicumoogst en wil je de basilicumblaadjes graag nog bewaren, dan is dit recept, naast het invriezen van de schoongemaakte en versnipperde blaadjes, een handig middel om nog een tijdje te kunnen genieten van de smaak van "verse" basilicum.

Ingredienten

  • verse basilicumblaadjes
  • 1 theelepel zout per 50 g basilicum
  • olijfolie

Bereidingswijze

Was en droog de basilicumblaadjes. Maal ze in een keukenmachine fijn met het zout.
Doe de gemalen basilicum in een schoongemaakt glazen potje en giet er zoveel olijfolie op dat de basilicum onderstaat.
Bewaar in de koelkast en zorg ervoor dat de basilicum steeds onder de olie staat.

Deze op deze manier geconserveerde basilicum is uitstekend geschikt voor salades waar basilicum goed in past, te beginnen met tomatensalade, maar doet het ook goed bij gegrilde groenten of vlees, of in de pastasalade.

Buon appetito.

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme