Tagliatelle al ragù

Pesto Genovese (Pesto uit Genua)

Pesto alla Genovese is een saus van verse basilicumblaadjes, geraspte kaas, olijfolie, en pijnboompitjes. Je eet pesto volgens de Ligurische traditie met trofie (zie foto), maar pesto wordt ook geserveerd bij trenettefettuccine, of met fusilli. Er zijn veel manieren om pesto te maken en iedere Italiaanse familie heeft zo haar eigen recept. Wat hieronder volgt is het traditionele recept voor pesto uit Genua. Als je pesto in de vijzel bereidt zullen de basilicumblaadjes meer gekneusd worden en zal de smaak van basilicum intenser zijn en de pesto een rijkere smaak hebben.
Lees over pesto ook het artikel 'Pesto (niet alles met pesto is 'Italiaans').

Ingrediënten(voor 4 personen)

Voor de pesto:

 

Bereidingswijze

In de vijzel: Doe de knoflook met wat grof zout in de vijzel en meng of wrijf de knoflook fijn. Voeg nu de basilicum toe en blijf wrijven tot een homogene massa.
In de keukenmachine: Doe de knoflook met wat grof zout en de basilicum in de keukenmachine en meng alles tot een homogene massa.
Voeg de de Parmezaanse kaas, de pecorino en de pijnboompitten toe en beetje bij beetje de olijfolie. Blijf steeds goed mengen of wrijven.

Tip: Je kunt pesto alla genovese ook in grotere hoeveelheden maken en invriezen in kleinere porties. De pesto blijft dan nog maanden goed. Laat de ingevroren pesto ontdooien op natuurlijke wijze en zeker niet met een programma van de magnetron of oven.

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme