Boontjes met gekookte aardappelen en een beetje pesto maken een heerlijk bijgerecht bij vlees of vis. Het gerecht is ook geschikt als lunchgerecht.
Ingrediënten(voor 4 personen)
- 400 g verse boontjes (op de foto: spekboontjes)
- 2 grote of 4 kleinere aardappelen
- 2 eetlepels zelfgemaakte pesto
Bereidingswijze
Maak de boontjes schoon door de topjes te verwijderen en snij ze in stukken. Kook ze in ongeveer 10 minuten beetgaar en giet ze af.
Kook de aardappels in de schil beetgaar (10-20 minuten afhankelijk van de grootte). Giet af.
Verwijder de schil van de aardappelen en snijdt ze in dobbelsteentjes.
Meng de aardappelen met boontjes, voeg de pesto toe en laat de boontjessalade 5-10 minuten trekken.
Serveer lauwwarm.
Buon appetito!
Tip: te veel pesto overheerst de smaak van de boontjes en de aardappelen. Wees er daarom niet te royaal mee. Lees ook mijn blog over pesto.