Insalata di cannellini in gremolata (Salade van bonen met gremolata)

Insalata di cannellini in gremolata (Salade van bonen met gremolata)

Dit gerecht van cannellini-bonen met paprika en gremolata uit midden-Italië, is nogal bewerkelijk, maar loont echt de moeite. Er wordt vrij veel verse knoflook in verwerkt, dus niet echt geschikt als je de volgende dag de date van je leven gaat ontmoeten. Wel heel lekker, én gezond. Het gerecht kan als bijgerecht of als lunch worden geserveerd.

Ingrediënten

(voor 4 personen)

  • 350 g gedroogde cannellini-bonen (of andere gedroogde bonen)
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 blaadje laurier
  • olijfolie
  • 2 gele of rode paprika's of 3 puntpaprika's
  • fijngehakte peterselie
  • 1 citroen
  • 1 gevulde theelepel zeezout

Bereidingswijze

Week de gedroogde cannellini-bonen tenminste 6 uur in water, of volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Giet en spoel de bonen af.
Breng de bonen aan de kook met zoveel water, dat ze net onderstaan, het laurierblaadje, 2 eetlepels olie en 3 teentjes knoflook in de schil.
Laat de boontjes zo'n 40 minuten koken, of tot ze gaar zijn.
Bereid de paprika's door ze onder een hete gril te leggen tot het velletje bubbels vormt en gemakkelijk te verwijderen is.
Snij de ontvelde paprika's in smalle reepjes.
Maak ondertussen een dressing van 4 eetlepels olijfolie met het sap van 1 citroen.
Voeg peper en zout toe naar smaak.
Voor de gremolata:
Wrijf in een vijzel 2 gepelde en fijngesneden teentjes knoflook fijn met  het zeezout.
Rasp de schil van de citroen en voeg deze toe aan de knoflook samen met de fijngehakte peterselie.
Giet de inmiddels gaargekookte bonen af en meng ze met de dressing.
Roer er de paprika's door.
Voeg tenslotte de gremolata toe en strooi er wat fijngehakt peterselie overheen.

Serveer met wat brood.

Buon appetito!

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme