Voor de liefhebber van artisjokken deze heerlijke pizza met artisjokken.
Ingredienten (voor 1 pizza)
- 1 pizzabodem volgens het basisrecept
- 150 g saus van verse tomaten of passata di pomodoro
- 1 mozzarella (ca. 150 g)
- 2 artisjokken of 150 g artisjokkenhartjes uit blik
- 1-2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
Bereid de pizzabodem volgens het basisrecept.
Als je verse artisjokken gebruikt:
verwijder de buitenste harde bladeren, snij de toppen en de steel eraf. Breng water aan de kook met zout naar smaak. Kook de artisjokken in ca. 1/2 uur gaar. Giet het kookwater af en laat de artisjokken goed uitlekken in een vergiet.
Snij de artisjokkenhartjes in kleine partjes.
Verdeel de tomatensaus over de pizzabodem.
Verdeel er de mozzarella in stukken en de artisjokken over.
Sprenkel er tenslotte de olijfolie over.
Bak de pizza af volgens het basisrecept.
Buon appetito!