Deze pastaschotel met een pittige tomatensaus uit Midden-Italië is een klassieker en je zult hem vaak op het menu in de trattoria's tegenkomen. Ook dit gerecht blinkt weer uit in eenvoud, maar is heel smaakvol, mits je goede, liefst verse tomatensaus gebruikt van zongerijpte tomaten.
Ingrediënten(voor 4 personen)
- 400 gr tomatenpulp of geconserveerde tomaten.
- 2 teentjes knoflook
- enkel blaadjes verse basilicum of peterselie
- ½ vers rood pepertje (peperoncino)
- 400 gr penne of mezze penne
- 4 eetlepels olijfolie
- 50 gr geraspte pecorino of Parmezaanse kaas.
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een koekenpan.
Plet de teentjes knoflook met de bolle kant van een lepel en fruit ze in de olie zachtjes mee.
Snij het pepertje in kleine stukjes en fruit het even mee in de olie.
Voeg de tomatenpulp toe, doe er zout bij naar smaak en laat de saus een kwartiertje zachtjes pruttelen.
Breng ondertussen water aan de kook met grof zout.
Doe de penne in het water. Raadpleeg de kooktijd van de penne en tel vanaf het moment dat het water weer kookt.
Giet te pasta af en doe ze bij de tomatensaus.
Serveer de pasta in diepe borden en strooi er wat pecorino over naar smaak.
Buon appetito.