Met penne alla norcina maakte ik kennis in Perugia in de regio Umbrië, in het hart van Italië. Niet ver van Perugia ligt Norcia, dat bekend staat om haar uitstekende vleeswaren, zodanig dat met een 'Norcino' een slager wordt aangeduid.
Ingrediënten(voor 4 personen)
- 300 gr verse worst, ontdaan van het velletjes, of gekruid gehakt
- 2 dl slag- of kookroom
- 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 1 teen knoflook
- 2 eetl olijfolie
- nootmuskaat
- zout en peper
- 400 gr penne of mezzepenne rigate
Bereidingswijze
Breng water aan de kook met grof zout.
Doe de penne in het kokende water. Raadpleeg de kooktijd van de pennen en tel vanaf het moment dat het water weer kookt.
Verhit in een grote bakpan of wok met antiaanbaklaag de olie met daarin de uitgeperste knoflook. De knoflook mag niet bruin worden.
Voeg de braadworst toe en bak deze in kruimels bruin en gaar.
Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg de room en de kaas toe en verhit de saus.
Giet de pasta af en doe deze bij de saus.
Meng goed en serveer onmiddellijk.
Buon appetito!