Negroni

Cannoli Siciliani

Deze superlekkere gevulde rolletjes behoren tot de toppers van de klassieke, regionale keuken van Sicilië. De bereiding is niet bijzonder moeilijk, maar je hebt er wel metalen cilindertjes met een doorsnede van ongeveer 2 cm voor nodig, die te verkrijgen zijn in de keukenspeciaalzaak of op de markt in Italië.

Ingrediënten (voor een 20-tal cannoli)

    voor het deeg:
  • 250 g bloem
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 50 gr reuzel of boter
  • 1 dl witte wijn of zoete marsala
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 snufje zout
    voor de vulling:
  • 750 g ricotta (traditioneel wordt hier schapenricotta voor gebruikt)
  • 250 g poedersuiker
  • 50 g fijngehakte sukadeblokjes
  • 50 g chocoladedruppels

  • 1 eiwit
  • 1 l pindaolie om in te bakken
    om te decoreren:
  • gekonfijte kersen
  • poedersuiker


Bereidingswijze

Meng de suiker door de ricotta en zet deze een nacht in de koelkast.
Druk of roer de volgende dag de ricotta door een zeef en meng er voorzichtig de sucade en chocolade druppels door. Bewaar de ricotta in de koelkast.
Meng voor het deeg de ingrediënten in een kom, behalve de wijn/marsala. Voeg terwijl je kneed beetje bij beetje de vloeistof toe, tot een elastisch, zacht, maar toch stevig deeg ontstaat.
Blijf nog 5 minuten kneden en vorm dan een bol die je, verpakt in plasticfolie, minstens een uur in koelkast laat rusten.
Verdeel het deeg in 4 delen en maak daar met behulp van de pastamachine dunne plakken van 1-2 mm dik van.
Snij of druk rondjes met een doorsnede van 9 cm uit het deeg. Rek deze een beetje op zodat ze ovaal worden.
Rol het deeg om een cilinder, bestrijk het uiteinde met eiwit en plak het vast.

Cannoli LR
Verhit ondertussen in een dikke pan de pindaolie tot 180°C.
Bak steeds een aantal rolletjes tegelijk in de hete olie totdat ze bruin en gaar zijn en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
Vul de deegrolletjes, zodra ze helemaal afgekoeld zijn, met behulp van een slagroomspuit of theelepel met de ricotta.
Decoreer de uiteinden met een doormidden gesneden gekonfijte kers en bestrooi, voor het opdienen rijkelijk met poedersuiker.

Buon appetito!

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme