Voor de Macedonia di frutta bestaat eigenlijk geen vast recept. Je neemt vers fruit van het seizoen, dat op het moment voorradig is (liefst uit de streek), snijdt het in dobbelsteentjes, voegt alles bij elkaar en klaar. Je kunt de vruchtencoctail serveren met wat citroen en wat suiker, en/of met een bolletje roomijs.
Ingrediënten(voor 4 tot 6 personen)
- vers fruit zoals kiwi, abrikoos, perzik, aardbei, (ontpitte) kers, banaan of wat het seizoen op dat moment biedt, bijvoorbeeld:
- 2 kiwi's
- ¼ meloen
- 1 kleine banaan
- 2 perzikken
- 1 klein bakje aardbeien
- 1 peer
- eventueel 1 eetlepel poedersuiker
- 1 citroen
- 200 g roomijs
Bereidingswijze
Snij de verse vruchten in dobbelsteentjes.
Mocht het fruit nog niet helemaal rijp zijn, pers dan de citroen en los de eetlepel poedersuiker op in het sap. Giet het suikermengsel over de vruchten.
Doe de vruchtencoctail in glazen en schep er enkele bolletjes roomijs bovenop.
Buon appetito!