Deze risotto met courgettes is zeer smaakvol en gemakkelijk te bereiden.
Ingrediënten(voor 4 personen)
- 350 g Italiaanse risottorijst (bijv. vialone nano)
- 250 g courgettes, in plakjes of blokjes gesneden
- 2 dl droge witte wijn.
- 1 klein uitje of chalotje, fijngehakt
- 1 teen knoflook
- 1 - 1½ l groentebouillon
- zout en (versgemalen) peper naar smaak
- ½ gedroogd rood pepertje (peperoncino) of wat chilivlokken naar smaak
- olijfolie
- verse peterselie, fijgehakt
- eventueel geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Verwarm de groentebouillon.
Verhit de olie met de gesnipperde ui in een pan met dikke bodem.
Voeg de courgettes toe en fruit een paar minuten. Voeg het halve rode pepertje toe en de knoflook.
Doe er de rijst toe bij en bak het geheel al roerende nog een minuutje.
Giet er de wijn bij. Breng het mengsel al roerend aan de kook. Laat de wijn indampen.
Voeg nu enkele soeplepels groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot het mengsel dik wordt. Vergeet niet steeds te roeren om te voorkomen dat de rijst aan de bodem koekt.
Doe zo steeds een schep bouillon bij de rijst totdat deze beetgaar is en de gewenste dikte van de risotto is verkregen.
De rijst moet zeker niet droog zijn, maar liefst als een dikke rijstepap langzaam op het bord uiteen vloeien.
Roer er op het laatst de fijngehakte peterselie door.
Serveer eventueel met wat geraspte parmezaanse kaas.
Buon appetito!
Tip: Tel voor risotto als voorgerecht bij een uitgebreide maaltijd niet meer dan 50 g rijst per persoon.