De frittata was eens bedoeld voor het verwerken van de kliekjes van de vorige dag. Hij kan bereid worden met zowel groenten als met pasta. Er bestaat dan ook geen standaardrecept. Lekker als hoofd-, voor-, of lunchgerecht. Ook geschikt voor de borrelplank.
Ingrediënten(voor 4 personen)
1 ui, fijngehakt.
2 tenen knoflook
400 gr kleine stevige courgettes
enkele takjes majoraan of verse peterselie
4-5 eieren
50 g geraspte Parmezaanse kaas of grana padano
olijfolie
peper en zout
nootmuskaat
½ gedroogd rood pepertje (peperoncino) of wat chilivlokken
Bereidingswijze
Fruit de gesnipperde ui met de uitgeperste knoflook in wat olie.
Voeg de in kleine stukken gesneden courgettes toe en bak het geheel in 10 minuten beetgaar.
Maak het groentemengsel op smaak met het fijngewreven rode pepertje. Voeg op het laatst de fijngehakte marjoleinblaadjes toe.
Klop de eieren met een vork of garde los in een grote kom met een snufje zout. Doe de groente bij de losgeklopte eieren.
Maak op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat.
Verhit in een grote bakpan enkele eetlepels olie en bak het ei-mengsel op een laag vuurtje totdat het gaar is en goudbruin van kleur is.
Buon appetito!