Coste in padella (gestoofde snijbiet)

Coste in padella (gestoofde snijbiet)

In Nederland is snijbiet helaas een vergeten groente, die je bijna niet meer kunt aantreffen in de groenteschappen. In Italië daarentegen wordt de snijbiet nog steeds volop gegeten, als contorno of als ingrediënt in allerlei gerechten. Dit recept is het lekkerst wanneer hiervoor groene snijbietbladeren met een brede witte nerf gebruikt, de zogenaamde 'bietole verdi a costa bianca', zoals ze in het Italiaans genoemd worden.

Ingrediënten(voor 4 personen)

  • 1 grote stronk snijbiet of 2 kleinere
  • 2 eetl olijfolie
  • 3-4 ansjovisjes
  • 1 teen knoflook
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Snij de top met de bladeren van stronk en hak ze grof.
Snij de overgebleven witte nerven in stukken van 5 cm en vervolgens in de lengte in niet te smalle reepjes. 
Verwarm de olie in een grote pan of wok. Fruit er de knoflook in en los de ansjovisjes erin op.
Voeg de witte nerven toe en bak ze al roerend een aantal minuten in de hete olie.
Doe er nu ook de bladeren bij en fruit ze nog even mee.
Voeg een half glas warm water toe, wat zout naar smaak en laat de snijbiet nog een kwartier zachtjes stoven.
Maak op smaak met wat peper en serveer warm.

Buon appetito!

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme