Crauti (zuurkool)

Crauti (zuurkool)

Denk je dat zuurkool een typisch gerecht is van Midden- en Noord-Europa? Ook in Italië staat zuurkool op het menu, waar het crauti wordt genoemd. Crauti is een bijgerecht dat in de Noord-Italiaans regio's, en met name in Trentino Alto-Adige traditioneel wordt geseveerd bij würstel, een soort Weense worstjes.

Ingrediënten

(voor 4 personen)

  • 800 g zuurkool
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie of 30 g boter
  • 1 soeplepel groentebouillon of 1 glas witte wijn
  • zout en peper  naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie of de boter in een pan.
Plet de knoflookteentjes met de bolle kant van een eetlepel en fruit ze even mee. Neem ze uit het vet zodra ze beginnen te bruinen.
Snij ondertussen de uien in dunne ringen.
Doe de zuurkool in een zeef, spoel de groente even af onder de kraan en laat hem uitlekken.
Fruit nu de zuurkool met de ui even in het vet
Giet er de bouillon of witte wijn over, doe de deksel op de pan en laat de zuurkool op een zacht pitje 20 minuten garen.

Buon appetito.

Tip: bak in het vet 100 g in dunne reepjes gesnede spek mee.

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme