Linzen zijn smakelijk, gezond en brengen geluk, volgens de volksoverlevering. Reden genoeg om ze als bijgerecht bij vlees of als lichte hoofdmaaltijd te serveren.
Ingrediënten(voor 4 personen)
- 200 g gedroogde linzen
- 1 kleine ui
- 1 stengel bleekselderie
- 1 worteltje
- 2 dl tomatenpulp
- ½ glas rode wijn
- Olijfolie
- 1 laurierblaadje
- zout naar smaak
Bereidingswijze
Week de linzen 12 uur in water.
Maak een soffritto door de groenten fijn te hakken in een keukenmachine en even op een laag pitje te fruiten in wat olijfolie.
Giet de linzen af en doe ze bij de soffritto.
Voeg de wijn toe en laat deze al roerende voor de helft verdampen.
Doe nu de tomaten bij de linzen, zoveel dat ze net onderstaan, doe het laurierblaadje erbij en breng aan de kook.
Laat de linzen ongeveer een uur stoven met de deksel op de pan.
Maak op smaak met zout.
Buon appetito!