Finocchio con le olive (Venkel met olijven)

Finocchio con le olive (Venkel met olijven)

Venkel is een veel gebruikte groente in de Italiaanse keuken. Vooral vanwege zijn kruidige, zoete smaak wordt venkel vaak aan het einde van de hoofdgang geserveerd. Hier volgt een bijzonder smaakvol gerecht dat warm of lauw geserveerd kan worden.

Ingrediënten

(voor 4 personen)

  • 2 venkelknollen
  • 1 rode ui
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook in dunne schijfjes
  • 2 eetlepels fijngehakte verse rozemarijn
  • zout en peper
  • 50 g ontpitte zwarte olijven
  • 1 dl droge witte wijn

Bereidingswijze

Was de venkelknollen, snij ze in grove stukken, maar leg eventuele bladresten apart. Snij de ui in dunne plakken.
Verhit de olijfolie in een bakpan en fruit de venkel met ui lichtbruin. Let erop dat de groente niet aanbakt.
Doe de knoflook en de helft van de rozemarijn bij de groente en bak ze even mee.
Voeg de witte wijn toe, voeg zout en peper naar smaak toe, breng op temperatuur, doe de deksel op de pan en laat de groente nog 5 tot 10 minuten zachtjes smoren.
Mocht de groente te droog worden voeg dan nog een scheutje wijn toe.
Voeg op het laatst de zwarte olijven toe, roer alles door elkaar. Strooi er wat van het fijngesneden venkelblad over en serveer.

Buon appetito.

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme