De pizza Napoli of Napolitana is een variant op de pizza Margherita, met ansjovisfiletjes en kappertjes en soms ook met zwarte olijven. Deze pizza is een van mijn favorieten.
Ingrediënten (voor 1 pizza)
- 1 pizzabodem volgens het basisrecept
- 150 g saus van verse tomaten of passata di pomodoro
- 150 g mozzarella
- verse basilicum of oregano
- 4-5 ansjovisfiletjes in stukjes
- 2 eetlepels kappertjes
- 2 eetlepels zwarte, ontpitte, olijven (optioneel)
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
Bereid de pizzabodem volgens het basisrecept.
Snij de mozzarella in blokjes en scheur de basilicumblaadje in stukjes.
Verdeel de tomatensaus over de pizzabodem.
Verdeel de blokjes mozzarella erover, de ansjovis, kappertjes en de olijven. Strooi er tenslotte de basilicumblaadjes over en verdeel er de olijfolie over.
Bak de pizza af volgens het basisrecept.
Buon appetito.