Spaghetti alla puttanesca is een erg smaakvol gerecht, dat je vindt in de Romeinse en Napolitaanse keuken. Het recept dat hier volgt is de variant uit Rome, met ansjovis.
Ingrediënten(voor 4 personen)
- 150 g ontpitte zwarte olijven
- 25 g boter
- 1 eetl. olijfolie
- 4 ansjovisfiletjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetl. kappertjes, grof gehakt
- verse peterselie, fijngehakt
- 400 g tomatenpulp
- zout
Bereidingswijze
Verhit in een grote bakpan of wok met antiaanbaklaag de boter en een eetlepel olie en fruit daarin heel even de in schijfjes gesneden teentjes knoflook en de ansjovis in stukjes.
Voeg de in schijfjes gesneden olijven toe, de kappertjes, de tomatenpulp en zout naar smaak en laat de saus een kwartiertje zachtjes pruttelen.
Breng ondertussen water aan de kook met grof zout. Doe de spaghetti in het water. Raadpleeg de kooktijd van de pasta en tel vanaf het moment dat het water weer kookt.
Giet de spaghetti af en doe ze bij de saus. Meng goed en strooi er de fijngehakte peterselie over.
Buon appetito!