Coniglio con olive taggiasche (Konijn met Taggio-olijven)

Coniglio con olive taggiasche (Konijn met Taggio-olijven)

In de herft en de winter is het jachtseizoen open, en daarmee is dat dé periode voor wildgerechten. Dit gerecht met zwarte olijven komt uit Ligurië. Olive taggiasche of olijven uit Taggio, zijn kleine zwarte olijven uit die streek, die bewaard worden in gezouten water en kruiden, ook  olive in salamoia genoemd. Olijven worden in de herfst geoogst. Daarom is dit gerecht met konijn en olijven een voor de hand liggende combinatie.

Ingrediënten(voor 4 personen)

  • 1-1½ kg konijn, panklaar en in stukken (zonder hoofd maar met lever, hart en niertjes)
  • 1 kleine ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm of bonenkruid
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 half rood pepertje
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout
  • ½ l witte droge wijn
  • 200 g zwarte olijven (uit Taggio)

Bereidingswijze

Hak het uitje en de kruiden fijn, plet de teentjes knoflook met de bolle kant van een eetlepel.
Verhit de olie in een braadpan. Doe de gehakte ui en de knoflook erbij en laat deze even fruiten. Voeg de konijn in stukken toe met de kruiden en bak alles op hoog vuur tot het vlees begint te bruinen. 
Hak de levertjes, het hart en de niertjes fijn en doe ze bij het konijn en bak ook deze even mee.
Voeg zout en peper toe naar smaak.
Giet nu de wijn bij het konijn, doe de laurierblaadejse erbij en breng aan de kook. Laat het geheel nu op een laag pitje stoven. Voeg na 45 minuten de olijven toe en laat het konijn nog eens 15 minuten zacht sudderen. Voor wild konijn moet je rekenen op het dubbele van de stooftijd.

Buon appetito.

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme