Trifolato betekent dat het gerecht met olie, knoflook en peterselie is bereid. Je kunt allerlei groenten "trifolato" bereiden. In dit recept zijn het de bospaddestoelen, liefst porcini (eekhoorntjesbrood). Het kan ook als hoofdgerecht geserveerd worden met bijv. polenta.
Ingrediënten(voor 4 personen)
- 800 g verse bospaddenstoelen, bij voorkeur eekhoorntjesbrood
- 2 tenen knoflook
- verse peterselie, fijngehakt
- 4 eetl.epels olijflolie
- 50 g boter
- zout en peper
Bereidingswijze
Maak de bospaddenstoelen zorgvuldig schoon, laat ze drogen en snij ze in dunne plakjes.
Verhit in een pan met antiaanbaklaag de boter en de olie, met daarin de knoflook in plakjes.
Doe de bospaddenstoelen en de gehakte peterselie erbij en bak eventjes op een hoog vuur. Voeg zout en peper toe naar smaak, zet de deksel op de pan en laat op laag vuur een tijdje smoren (5-10 minuten, afhankelijk van de soort paddenstoelen) tot de paddenstoelen gaar zijn.
Buon appetito!