Radicchio rosso al forno (Roodloof uit de oven)

Radicchio rosso al forno (Roodloof uit de oven)

Radicchio rosso di Treviso (roodlof uit Treviso) komt, zoals de naam al zegt, uit de provincie Treviso in de regio Veneto. Deze radicchio is langwerpig, in tegenstelling tot de radiccio di Chioggia die uit ronde kropjes bestaat. Radicchio Rosso di Treviso is nogal bitter van smaak en kan behalve rauw gegeten worden, ook gegrild of, zoals in dit recept, gebakken worden of verwerkt in talloze recepten, zoals op de pizza.

Ingrediënten(voor 4 personen)

  • 600 g roodlof (radicchio rosso di Treviso)
  • olijfolie of pindaolie
  • peper en zout
  • verse peterselie
  • balsamico-azijn

Bereidingswijze

Snij de roodlof in de lengte door in twee of vier delen, al naar gelang de dikte van de kropjes, en leg de groenten in een ovenschaal.
Giet er gelijkmatig wat olie over en strooi er zout en peper over naar smaak.
Bak de roodlof 5-10 minuten in een voorverwarmde oven (ca. 220°C.), onder de hete gril, of op de barbeque,, waarbij je de stukken een paar keer omkeert.
Bestrooi met fijngehakte verse peterselie en besprenkel eventueel met wat balsamico-azijn.

Tip: Kun je geen radicchio di Treviso vinden, dan is het recept ook heel goed te maken met radicchio di Chioggia, zoals op de foto.

Buon appetito!

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme