Patate al forno (Aardappels uit de oven met verse rozemarijn)

Patate al forno (Aardappels uit de oven met verse rozemarijn)

Aardappelen, gebakken in de oven, met wat olijfolie en verse rozemarijn, vormen een smaakvol bijgerecht, dat bij veel hoofdgerechten kan worden geserveerd. Gebruik hiervoor kleine, vastkokende aardappelen, met een lengte van 5-7 cm. Jonge aardappelen kunnen ongeschild worden gebruikt.

Ingrediënten(voor 4 personen)

  • 800 g aardappelen van klein formaat
  • 2-3 eetlepels olie
  • verse rozemarijn
  • 1 theelepel grof zout

Bereidingswijze

Schil eventueel de aardappelen (verse aardappelen hoeven niet geschild te worden) en deel ze overlangs in tweeën of in vieren.
Schik ze in een ovenschaal met antiaanbaklaag.
Sprenkel er de olie overheen, de rozemarijn en het zout. Schud de aardappelen om, zodat alle ingrediënten goed vermengd zijn en plaats de schaal in een oven van 180°C. of onder de grill totdat ze goudbruin zijn en gaar. Schud de aardappelen af en toe om tijdens het garen.

Buon appetito!

Tip: als het om een kleine hoeveelheid gaat, kun de de aardappelen bakken in een alluminium bakje, dat past in de airfreyer, gedurende 15 minuten op 180° C.

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme