Penne con spinaci e gorgonzola (Penne met spinazie en gorgonzola)

Sedani con pesce spada (Sedani met zwaardvis)

Sedani lijken op  'penne', maar dan met recht afgesneden kant. Dit gerecht wordt komt uit de Siciliaanse provincie Messina. Zwaardvis heeft een stevige bite, en behoud ook in de saus zijn vorm. De oorspronkelijke naam voor dit gerecht is dan ook 'Pasta ai quadrucci di pesce spada', oftewel 'Pasta met blokjes zwaardvis'.

Ingrediënten(voor 4 personen)

  • 300 g zwaardvis, in blokjes
  • 2 zongerijpte tomaten
  • ½ dl witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • verse peterselie, fijngehakt
  • verse munt, fijngehakt
  • zout en peper naar smaak
  • fijngehakte peterselie
  • 400 gr sedanini (of penne of mezzepenne) rigate

Bereidingswijze

Ontvel de tomaten door ze een minuutje in kokend water te leggen.
Verhit in een grote bakpan of wok met antiaanbaklaag de olie en fruit daarin de in stukjes gesneden tomaat met de knoflook uit de knijper en de peterselie.
Maak op smaak met peper en zout.
Doe de in blokjes gesneden zwaardvis erbij en de wijn. Laat de saus 20 minuten stoven op een laag pitje.
Breng ondertussen water aan de kook met grof zout.
Doe de sedanini of penne in het water. Raadpleeg de kooktijd van de pasta en tel vanaf het moment dat het water weer kookt.
Giet de pasta af en meng deze door de saus.
Strooi er de fijngehakte muntblaadjes over en serveer onmiddelijk-

Buon appetito.

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme