Piadina Romagnola

Piadina Romagnola

De piadina Romana is een plat brood uit de regio Emilia-Romagna, gebakken op een hete stenen of metalen plaat. De piadina wordt warm gegeten en dubbel gevouwen en naar believen gevuld met vleeswaren, kaas (bijv. mozzarella of gorgonzola) en/of salade. De echte piadina wordt met reuzel bereid en zonder gist. De reuzel kan vervangen worden door boter (op kamertemperatuur) of olie.
Voor een gezellige doe-het-zelf maaltijd.

Ingredienten

(voor 4-6 personen)

  • 300 g witte bloem
  • 75 gram reuzel
  • 2 dl water
  • 1 theelepel zout

Voor de vulling, naar smaak:

Bereidingswijze

Doe de bloem in een deegkom, voeg de reuzel, het water en het zout toe en kneed met de mixer met kneedhaken alles goed door elkaar. Wanneer het deeg loslaat van de kom en losjes aan elkaar klontert, neem het dan uit de kom en bewerk het verder met de hand: bestuif het werkvlak met wat bloem en kneed het deeg gedurende 10 minuten.
Het deeg moet zacht en niet plakkerig aanvoelen. Voeg desgewenst enkele druppels water of wat bloem toe.
Verdeel het deeg in 8 porties, vorm de porties tot een bolletje en rol ze uit met de deegroller tot dunne ronde schijven van 15 tot 20 cm in doorsnede.
De uitgerolde piadinas kunnen opgetapeld worden met wat bloem ertussen.
Bak de piadinas op een hete grilsteen of bakplaat gedurende 1-2 minuten aan iedere zijde. Hou de gebakken piadina's warm op een voorverwarmd bord en onder een theedoek.

Serveer de warme piadina met daarbij de ingredienten voor de vulling apart.
Leg naar believen vulling op de warme piadina en vouw hem dubbel

Buon appetito!

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme