Risotto asparagi

Risotto al radicchio (Risotto met radicchio)

Risotto al radicchio di Treviso is een gerecht uit de Italiaanse regio Veneto. Radicchio heeft een vrij bittere smaak, waar niet iedereen gesteld op is. Voor de liefhebber is dit een bijzondere smaakvolle risotto. De parmezaanse kaas verzacht de smaak.

Ingrediënten(voor 4 personen)

  • 350 g Italiaanse rijst (bijv. vialone nano of arborio)
  • 3 kropjes radicchio di Treviso of 2 kropjes radicchio di chioggia
  • 2 dl rode wijn.
  • 1 sjalotje
  • 1 - 1½ l groentebouillon
  • 65 g boter
  • zout en peper naar smaak
  • geraspte grana padano of Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Breng de groentebouillon aan de kook.
Was de radicchio en snij deze in reepjes (chiffonade). Hak het sjalottje fijn.
Verhit in een pan met dikke bodem de boter en fruit daarin het sjalotje tot het glazig is.
Voeg de radicchio toe en fruit deze tot hij zacht is. Maak op smaak met peper en zout.
Doe de rijst erbij, fruit die even mee en voeg daarna de rode wijn toe.
Breng het geheel aan de kook. 
Voeg nu enkele soeplepels van de bouillon toe . Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot het mengsel dik wordt. Vergeet niet steeds goed te roeren om te voorkomen dat de rijst aan de bodem koekt.
Voeg zo steeds een schep bouillon toe tot de rijst (beet-)gaar is en de gewenste dikte is verkregen.
Roer er tenslotte nog een klontje boter door en serveer onmiddelijk.
Naar believen kan er grana padano of Parmezaanse kaas over gestrooid worden.

Buon appetito!

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme