Spaghetti alla carbonara

Spaghetti alla carbonara (Spaghetti met ei en spek)

Van dit gerecht uit de Romeinse keuken bestaan vele variaties, soms met room, boter, besciamelsaus of knoflook. De geboren en getogen Romeinen zweren echter bij dit recept. De truck zit hem in het hete vet dat een dun laagje om de spaghettisliert vormt, waar vervolgens het ei in een dun laagje omheen stolt, zonder klontjes te vormen.

Ingrediënten(voor 4 personen)

  • 200 g pancetta (buikspek), in kleine stukjes
  • 1 eetl. olijfolie
  • 3 eidooiers (= aantal personen min één)
  • eventueel 3 eetlepels kookroom
  • versgemalen zwarte peper
  • zout
  • geraspte Parmezaanse kaas of pecorino
  • 400 g spaghetti

Bereidingswijze

Breng water aan de kook met grof zout.
Doe de spaghetti in het water. Raadpleeg de kooktijd van de pasta en tel vanaf het moment dat het water weer kookt.
Verhit een paar minuten voordat de pasta beetgaar is, in een grote bakpan of wok de olie met daarin de spek en fruit het op een zacht vuurtje tot de spekblokjes krokant zijn.
Klop de eidooiers los in een kommetje met de kookroom, voeg er de zwarte peper en eventueel wat zout naar smaak aan toe.
Giet de spaghetti af en doe ze in de pan met het uitgebakken spek. Meng goed.
Doof het vuur en voeg onmiddellijk de losgeklopte eieren toe. Roer goed en dien meteen op.
Strooi er wat Parmezaanse kaas of pecorino over naar smaak.

Buon appetito!

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme