Negroni

Caffè alla Valdostana (Valdostaanse koffie)

Deze hartverwarmende koffie uit de Valle d'Aosta wordt gedronken uit de "coppa dell'amicizia", de vriendschapscup, een houten pot met meerdere drinktuitjes, ook wel "grolla" genoemd. De pot gaat het gezeldschap rond, dat evenveel leden als tuitjes telt. Daarbij neemt iedereen steeds een klein slokje uit zijn eigen tuitje. De rondgang mag niet onderbroken worden, want dat zou het einde van de vriendschap betekenen.

Ingrediënten(voor 4-6 personen)

  • 4 koppen sterke koffie
  • 4 borrelglaasjes grappa
  • 1 scheutje genepì, rum of cognac
  • 4 theelepels suiker
  • enkele stukje citroen- en sinaasappelschil

Bereidingswijze

Breng alle ingrediënten in een pannetje aan de kook.
Maak ondertussen de tuitjes nat met grappa en strooi er suiker over zodat er een korstje ontstaat.
Giet de hete koffie in de coppa dell'amicizia en flambeer de dampende alcohol tot dat de suiker op de tuitjes begint de caramellizeren.
Laat de coppa rondgaan in het gezelschap totdat de koffie op is.

Buon appetito!

Gerelateerde recepten

Free Joomla templates by Ltheme