×
Login
Onthoud mij
Gebruikersnaam vergeten?
Wachtwoord vergeten?
×
Zoeken
Zoek
×
Browse by Category
Voorgerechten
Bijgerechten
Dessert en gebak
Drankjes
Pizza en brood
Brood
Pizza
Hoofdgerechten
Groenten, ei en kaas
Wild en gevogelte
Vlees
Vis
Pasta & risotto
Pasta
Rijst en risotto
info@lekkeritaliaanskoken.nl
Het Italiaanse menu
Woordenlijst
Laatst toegevoegd
Blog
Lekker Italiaans koken
Home
Recepten
Voorgerechten
Pasta & risotto
Pasta
Rijst en risotto
Hoofdgerechten
Groenten, ei en kaas
Wild en gevogelte
Vlees
Vis
Bijgerechten
Dessert en gebak
Drankjes
Pizza en brood
Tips & Trics
Contact
Pizza
Zoeken...
Home
Recepten
Voorgerechten
Pasta & risotto
Hoofdgerechten
Bijgerechten
Dessert en gebak
Drankjes
Pizza en brood
Tips & Trics
Contact
Pizza
Voorgerechten
Affettati misti (Vleeswarenplateautje)
Iedere regio in Italië heeft zo haar eigen typische producten op het gebied van vleeswaren. Denk aan de rauwe ham…
Bagna cauda (Groentefondue)
Verassend en gezellig, deze groentefondue uit Piëmonte. Bagna caoda (of bagna caûda) is dialect voor 'warm bad'. De stukjes rauwe…
Bruschetta
Bruschetta, geroosterd brood, is van boerenoorsprong en bedoeld om oud brood op te maken. Tegenwoordig wordt de bruschetta vooral gewaardeerd…
Buridda (Vissoep uit Genua)
Buridda is een klassieke vissoep uit Genua, die veel variaties kent. Behalve onderstaande ingrediënten kun je er (geweekte) stokvis, pijnboompitten,…
Carciofi con uova sode (Artisjokken met gekookte eieren)
In de wintermaanden zijn de artisjokken volop verkrijgbaar. Vaak worden artisjokken als voorgerecht "sott'olio" geserveerd, met olie en azijn. Dit…
Carciofi ripieni (gevulde artisjokken)
Er bestaan in de Italiaanse keuken veel verschillende manieren om artisjokken te bereiden. Dit recept met kruiden komt uit Ligurië.…
Carpaccio
Carpaccio werd voor het eerst geserveerd in 1963 in Venetië, in Harry's bar, ten tijde van een tentoonstelling van de…
Cozze alla Siciliana (Mosselen op z'n Siciliaans)
Heel eenvoudig en zo anders dan de Nederlandse traditionele bereidingswijze voor mosselen. Het gerecht vind je ook wel als "zuppa…
Fagioli bianchi in olio e aceto (Witte bonen met olie en azijn)
Voor de liefhebbers van peulvruchten is dit een simpel, smaakvol voor- of bijgerecht. Verse bonen verdienen de voorkeur boven gedroogde…
Fiori di zucchina ripieni (gevulde courgettebloemen)
De mooie goudgele bloemen van de mergpompoen, beter bekend als courgette, stelen in dit heerlijke gerecht uit Sicilië de show.…
Insalata caprese (Salade van tomaat en mozzarella)
Voor dit gerecht geldt hetzelfde als voor het de tomatensalade (insalata di pomodori): neem zongerijpte tomaten uit de Zuidelijke landen.…
Insalata di polpo (Octopussalade)
Voor de liefhebber van de 'exotische' Mediterrane keuken is het dit recept een mooie kennismaking. Polpo, octopus, is geen inkvis,…
Minestrone alla Genovese (Minestrone uit Genua)
Minestrone is die welbekende, heerlijke, rijkgevulde groentensoep uit Italië en iedere streek heeft daarvan een eigen versie. De minestrone uit…
Mozzarella met olijfolie
Mozzarella, een bekend Italiaans jong kaasje, wordt oorspronkelijk van de melk van de buffelkoe gemaakt. De zachte, romige smaak van…
Prosciutto con melone
Deze klassieker behoeft eigenlijk geen nadere toelichting. In de eenvoud van het gerecht komen de smaken van de meloen en…
Salmone al pepe rosa (Zalm met roze peper)
Een heerlijk voor- of lunchgerecht van gerookte zalm met olijfolie en roze peper. Zo eenvoudig en zo lekker!
Sarde grigliate (Gegrilde sardines)
Dit eenvoudige gerecht kan als voor-, lunch- of hoofdgerecht geserveerd worden. De meeste tijd van de bereiding zit in het…
Stracciatella (Bouillon met eieren)
Bij Stracciatella denken we meteen aan het welbekende Italiaanse ijs met flinterdunne stukjes chocola. Maar stracciatella is ook de naam…
Vellutata di zucchine (veloutésoep van courgettes)
Vellutata betekent: fluweelzacht. Om dat te bereiken worden de ingrediënten fijngemalen met de staafmixer of in de blender, of door…
Verdure gratinate (Gegratineerde groenten)
Deze zomerse schotel van gemengde groenten is een lust voor het oog, en is geschikt als voorgerecht, als licht lunchgerecht…
Recepten
Voorgerechten
Pasta & risotto
Pasta
Rijst en risotto
Hoofdgerechten
Groenten, ei en kaas
Wild en gevogelte
Vlees
Vis
Bijgerechten
Dessert en gebak
Drankjes
Pizza en brood
U bevindt zich hier:
Start
Voorgerechten