Groenten, ei en kaas

Er bestaan in Italië veel manieren om asperges te bereiden, maar bijna altijd worden daarbij, net als bij ons, eieren…
Gezellig en verrassend, deze groentefondue uit Piëmonte. Bagna caoda (of bagna caûda) is dialect voor 'warm bad'. De stukjes rauwe…
Niet voor niets is deze, van oorsprong Siciliaanse, groenteschotel met aubergines een klassieker geworden in heel Italië. Een heerlijke combinatie…
In de warme zomermaanden is een krokante, smaakvolle salade van verse groenten een verfrissende afwisseling van de dagelijkse groenteschotel. Condijun…
In deze culinaire traditie uit de streek rondom Genua worden verse tuinbonen rauw gegeven met Salame di Sant'Olcese, verse schapenkaas…
Een traditionele kaasfondue uit de Aostavallei met Fontina-kaas die wordt bereid zonder wijn en daarom geschikt is voor kinderen. Het gerecht…
De frittata was eens bedoeld voor het verwerken van de kliekjes van de vorige dag. De frittata kan bereid worden…
In de herfst staan in Italië bospaddenstoelen op het menu met als koning de fungo porcino, eekhoorntjesbrood, in allerlei variaties, waarvan…
Voor dit gerecht geldt hetzelfde als voor het de tomatensalade (insalata di pomodori): Neem zongerijpte tomaten uit de Zuidelijke landen.…
Parmigiana is een gerecht dat iedereen kent in Italië en daarmee behoort het tot een van meest traditionele schotels van…
De groentetaart kan als hoofdgerecht, bijgerecht of tussendoortje gegeten worden. Allerlei variaties zijn mogelijk, naar gelang seizoen en eigen smaak.…
Deze winterse schotel van groene kool kan als groente-hoofdgerecht of als stevig bijgerecht geserveerd worden.  Ingrediënten(voor 4 personen) 1 groene…
In de bergdalen van de Italiaanse regio Aosta zijn de winters lang en koud. Een warme, voedzame soep gemaakt van…