De pizza Tonno e cipolla (tonijn en ui) zul je in veel pizzeria's tegenkomen en is gemakkelijk thuis te maken. Hij wordt meestal zonder mozzarella bereid.

Voor deze pizza ai quattro formaggi, pizza met 4 kazen, komen, naast mozzarella, verschillende kaassoorten in aanmerking naar gelang je persoonlijke smaak, zoals Gorgonzola, Emmenthal, Provola, Pecorino, Gruyère, Fontina, Grana padana, Parmezaanse kaas. Deze pizza wordt vaak zonder tomatensaus bereid. Men spreekt dan van een pizza 'bianca' ai quattro formaggi. Een heerlijke pizza voor de kaasliefhebbers!

De pizza Napoli of Napolitana is een variant op de pizza Margherita, met ansjovisfiletjes en kappertjes.

De pizza Margherita is de beroemdste en meest eenvoudige pizza, belegd met enkel mozzarella, tomaat en basilicum. Hier komt het aan op de beste ingrediënten en de beste pizzadbodem. De echte Margherita eet je dan ook alleen in Napels. Dat wil niet zeggen dat we hem niet thuis ook kunnen bereiden. Geniet van de pure smaak van pizza.

Een autentieke pizza uit het Noorden van Italië is die met gorgonzola en speck. De speck is een rauwe ham uit Zuid-Tirool en Alto-Adige en moet daarom niet verward worden met onze spek. De Speck wordt pas na het bakken aan de pizza toegevoegd.

De pizza Spinaci is een van de talloze mogelijkheden om een pizza de garneren.

Simpel en lekker, deze pizza met verse worst. Een erg gelukkige combinatie is ook de pizza met spinazie en verse worst.

Deze pizza met broccoli maakt geen deel uit van het tradizionele erfgoed aan pizza's, zoals de andere op deze site beschreven pizza's, maar het is een voorbeeld van hoe je met een beetje fantasie en je eigen lievelingsingrediënten een lekker pizza op tafel zet.

 
Voor de liefhebber van artisjokken deze heerlijke pizza met artisjokken. 

De pizza alla boscaiola, oftewel de 'pizza van de houthakker' mag niet ontbreken in het rijtje van traditionele pizza's. Bijna elke pizzeria in Italië heeft deze pizza op het menu staan, maar de samenstelling is niet overal hetzelfde. Paddenstoelen (meestal champignons, maar ook eekhoorntjesbrood en chiodini) en knoflook horen er bijna altijd bij. De rest varieert.